Forbudt chat i turneringer

Eksempel 1

Når der er flere end to personer tilbage i en pokerturnering, kan der ofte opstå en situation, hvor to eller flere tilbageværende spillere i en hånd har en fælles interesse, men den interesse strider imod de øvrige tilbageværende spillere i turneringens interesse.

Vores regel nr. 19 eksisterer for at afholde spillere i hånden fra at udnytte denne situation på bekostning af de spillere, der ikke er med i hånden. Her er et klassisk eksempel:

Ann, Bob og Charles er de eneste tre spillere tilbage i en Hold'em-turnering. Præmierne for de tre første placeringer i turneringen er $750 for førstepladsen, $450 for andenpladsen og $300 for tredjepladsen. Alle tre spillere har præcis samme antal chips. Eftersom alle tre spillere har samme antal chips, er deres chancer for at få første-, anden- eller tredje-pladsen helt identiske, og hver enkelt spiller har værdi i turneringen svarende til ($750 + $450 + 300)/3 = $500.

I den næste hånd lægger Charles ud og folder. Ann går nu all-in. Bob overvejer at kalde. Bemærk, at hvis Bob kalder, så bliver enten Ann eller Bob slået ud af turneringen på tredjepladsen (hvis vi ser bort fra det usandsynlige scenarie, hvor hånden ender uafgjort). Hvis en af dem ryger ud, så er Charles, som ikke længere er med i hånden, garanteret pengene for andenpladsen og har 1/3 af chipsene. Hans værdi i turneringen bliver $450 (præmien for andenpladsen) plus 1/3 af differencen mellem første- og andenpladsen. Differencen mellem første- og andenpladsen er $300, så hans værdi i det beløb er 1/3 af $300 = $100. Derfor er hans samlede værdi, efter enten Ann eller Bob ryger ud, på $550 – $50 mere, end før Ann og Bob involverede sig i deres pulje.

Kort sagt har Charles god grund til at håbe på, at Bob kalder Anns all-in, og han går ikke rigtig op i, hvem der vinder (udover at han måske tænker, at en af dem bliver en sværere modstander).

Forestil dig så, at mens Bob overvejer at kalde, så siger han til Ann: "Jeg har es-konge, og jeg er ikke sikker på, hvad jeg skal gøre." Ann siger: "Jeg har to ottere – du bør folde." Husk, at Charles håber på, at Ann og Bob går all-in, fordi hans værdi så vil stige med $50, uanset hvem der vinder. Hvis det er tilfældet, så må Ann og Bobs fælles værdi falde $50, hvis de tager denne konfrontation. Hvis de begge opdager, at deres hænder næsten er lige stærke, så ved de, at de begge taber værdi ved et all-in showdown. Bob vælger derfor at folde. Det er fint for Bob og Ann, men det koster Charles den værdistigning, han havde i vente, hvis de havde deres showdown.

Denne opførsel, altså at diskutere sin hånd med en modstander, mens der stadig er andre personer tilbage i en turnering, er forbudt på vores platform (og praktisk talt i alle andre turneringsmiljøer både online og fysisk).

Eksempel 2

En spiller må ikke indlede en samtale om sin hånds styrke i en turnering, hvor der er flere end to spillere tilbage. For eksempel: Midt i en stor multi-table-turnering satser Mike 1.000, og det er Nancys tur. Nancy må ikke sige: "Kan KK bruges til noget her?" Uanset om hun rent faktisk har to konger eller ej, så er det forbudt chat. Desværre hører man ofte den slags kommentar i pokerturneringer i fjernsynet. Men det er åbenlyst forbudt ifølge regel nr. 41 af Poker Tournament Directors Associations regler fra 2009 og ifølge vores turneringsregel nr. 19.

Eksempel 3

Poker er et individuelt spil, ikke en holdsport. Spillerne må ikke agere som en gruppe på nogen måde, og en spiller må heller ikke foreslå eller nævne sådan en idé. For eksempel må en spiller i de afsluttende runder i en multi-table-satellit ikke sige: "Hey – lad os bare alle blive ved med at folde til blinds. Så ryger folk ved det andet bord ud, og vi får alle pladser." I alvorlige tilfælde kan lignende chat udløse straf til spilleren op til og inklusive diskvalifikation fra eventen.

Eksempel 4

Forestil dig, at der er tre spillere tilbage i en turnering: Roberta, Sam og Thomas. Roberta mister forbindelsen og kan ikke spille. Sam og Thomas må ikke diskutere muligheden for blot at udveksle blinds og på den måde snuppe Robertas blinds, mens hun ikke kan forsvare dem.

Vi forstår godt, at det er en hårfin grænse, eftersom det er helt okay, at Sam "on the button" raiser oftere og angriber blinds; han ved, at kun én af de blinds rigtigt bliver forsvaret. Og hvis Sam folder, er det okay, at Thomas som small blind raiser, vel vidende at Robertas big blind ikke bliver forsvaret. Men Sam og Thomas må ikke implicit eller eksplicit enes om bare at bytte blinds frem og tilbage og på den måde tage Robertas blinds. Bemærk, at enhver diskussion af emnet kan diskvalificere Sam og/eller Thomas fra eventen og gøre, at de mister noget af deres præmie.

Eksempel 5

Der er fire spillere tilbage i en knockout-turnering: Alex, Michael, Jeff og Steve. Alex er all-in med sine sidste chips, så den modstander, der slår ham ud, vinder hans knockout-dusør.

Michael, Jeff og Steve må ikke lave en aftale, hvor de enes om at spille forskelligt for at øge chancerne for at slå Alex ud, og de må heller ikke komme med kommentarer om at gøre det.

For eksempel må Michael ikke sige: "Vi burde alle kalde og checke hele vejen, så vi kan slå Alex ud." Steve må heller ikke sige til Jeff: "Lad os kalde og dele dusøren mellem os bagefter."

Igen er det en hårfin grænse, for det er ganske rimeligt, at Michael, Jeff og Steve spiller fornuftigt for at øge deres chancer for at vinde Alex' dusør. Men de må ikke lave en forudgående aftale om at gøre det eller diskutere emnet via chat.

I tilfælde af uenighed er vores ledelses beslutning endelig.