Strategi i onlinepoker

Onlinepoker er som sex: Alle mener, de er gode til det, men for de fleste er det ikke tilfældet. Og så hjælper det at have en god hånd.

Vi kan ikke hjælpe med det andet, men hvis du har brug for nogle hurtige tips til, hvordan du kan blive bedre til at spille poker, så er du kommet til det rette sted. Denne side har nogle generelle pokerstrategier og råd, og du finder nogle tips og tricks, som både nybegyndere og erfarne spillere kan få glæde af.

Det grundlæggende i onlinepoker

Det dur ikke, hvis du bare springer lige ud i det, når du har lyst til lidt pikante eventyr, og det samme gælder for onlinepoker. Du skal kende grundprincipperne for at spille onlinepoker, før du kan udvikle en pokerstrategi. Her følger en hurtig oversigt og nogle links til sider, der kan hjælpe dig i gang.

  • Håndrangering – hvor mange fingre er der på én hånd? Ved et skørt sammentræf består en pokerhånd også af fem kort. Få flere af den slags guldkorn på vores håndrangeringsside.
  • Pokerregler – vi bryder os ikke nødvendigvis om det, men vi har alle brug for regler, og poker ville være et dårligt spil, hvis de ikke fandtes. Læs op på pokerreglerne her.
  • Pokerspil – hvis du tror, at poker bare er poker, så skal du kaste et blik på siden med pokervarianter, så du kan få revideret dit syn på spillet.

Pokertips og taktik

Der er tre grundpiller i onlinepokerstrategi, som du kan bruge i næsten alle pokerspil og give dig selv en fordel mod dine uheldige modstandere:

  • Spil defensivt: Vær klar til at folde de fleste hænder, og vær kræsen med, hvornår du satser.
  • Spil aggressivt: Det er for det meste bedre and raise og satse end at checke og kalde.
  • Spil ud fra din position: Jo færre spillere, der skal agere efter dig, jo bedre står du.

Pokerstrategi til eftertanke

Resultater er ikke alt

Det frustrerende, smukke og grænseløst irriterende ved onlinepoker er, at du kan spille forfærdeligt og stadig vinde. Eller du kan spille som en mester og stadig tabe. Held er en lunefuld størrelse.

Det betyder, at det er vigtigt at adskille resultater fra præstation – det kan godt ske, du snuppede en ordentlig sum penge, men gjorde du det på trods af, at du spillede som en jubelidiot, der blev reddet på river-kortet? Om du vinder eller taber, bør du fokusere på at træffe de bedste valg. Så skal pengene nok komme til dig med tiden.

At miste besindelsen er en dårlig pokerstrategi

På grund af ovenstående er det ret nemt at gå amok ved bordet, når du taber med den bedste hånd, eller fordi en dårlig spiller får held med kort, som enhver fornuftig person ville have smidt for længe siden. Det er blot en del af spillet, men det føles ikke sådan – du fortjener at vinde; du sidder med to esser!

Det bedste råd: Bevar roen. Husk, hvad du lige har læst: Resultater er ikke alt. Det vigtigste er, at du spiller så godt som muligt (uanset hvor mange fjolser der rammer rigtigt på river-kortet).

Næste skridt. Sådan spiller du defensivt

At spille defensivt, at spille aggressivt og at holde hovedet koldt er pokers hellige treenighed. Hvad så nu? Man siger, at det tager timer at lære poker, men at det tager en livstid at mestre det, så du kan altid lære nye teknikker og taktikker, så du har flere strenge at spille på. 

Ud over at vide, hvilke hænder du skal spille, venter der dig et mylder af strategiske beslutninger. Du skal lære at genkende indsatsmønstre, bedømme starthænder og generelt gøre som Kenny Rogers: ”know when to hold ‘em and when to fold ‘em”.

Ha’ det sjovt

Onlinepoker er et (fantastisk) spil. Spil er sjove. Så sørg for at have det sjovt.