Online 5 Card Draw Poker

Længe før Texas Hold'em blev det mest populære pokerspil i verden, var 5 Card Draw en favorit for mange spillere.

Som i de fleste former for poker bruger man i 5 Card Draw et almindeligt spil kort med 52 blade, der blandes før hver hånd. 5 Card Draw er et draw-pokerspil, hvilket betyder, at spillerne kan vælge at smide et eller flere af sine fem startkort og trække nye kort. Som i Hold'em er målet i 5 Card Draw at danne den bedste høje hånd bestående af fem kort.

Se en mere uddybende beskrivelse af online 5 Card Draw herunder.

Blinds

Ligesom i spil med flop såsom Hold'em er der blinds i draw-spil for at få gang i spillet. Small blind og big blind går til spillerne til venstre for dealerknappen, som afgør den rækkefølge, spillerne får kort i.

Når du første gang køber dig ind i et spil 5 Card Draw, har du mulighed for at vente på, at big blind når til din position, før du går i gang med at spille, eller også kan du betale en blind svarende til big blind for at få kort med det samme – medmindre du sidder i en position, hvor du ville være small blind eller sidde med knappen. I så fald skal du vente, til den næste hånd begynder.

Kortgivning og første indsatsrunde

Når blinds er betalt, er hånden i gang. I 5 Card Draw gives fem kort med billedsiden ned til alle spillere. Spilleren til venstre for knappen får først kort.

Når der er givet kort, begynder første indsatsrunde. Alle spillere kan folde deres hånd, kalde den nuværende indsats eller raise. Spilleren til venstre for big blind begynder. Hvis ingen raiser, har spilleren i big blind mulighed for at checke hånden, hvilket betyder, at spilleren ikke satser, men stadig er med i hånden.

Det beløb, du kan satse eller raise med, afgøres af indsatsstrukturen for det spil, du spiller:

  • Hvis spillet er No Limit, kan du satse alle dine chips når som helst i løbet af hånden
  • Hvis spillet er Pot Limit, kan du satse op til puljens størrelse når som helst i løbet af hånden
  • Hvis spillet er Fixed Limit, kan du satse beløb ud fra en forudbestemt indsatsgrænse, der svarer til størrelsen på blinds

Draw

Når første indsatsrunde er afsluttet, har alle spillere, der stadig er med i hånden, mulighed for at smide et, flere eller alle deres kort og trække nye. Klik på de kort, du vil smide, og vælg så Smid kort, når det er din tur.

Alternativt kan du vælge de kort, du vil smide, og så vælge Smid kort, inden det er din tur. På den måde bliver dine kort automatisk smidt, når det er din tur.

Hvis du ikke vil smide nogen kort, kan du beholde dine kort (også kaldet "stand pat"). For at gøre det skal du enten vælge Behold kort, inden det er din tur, eller klikke på Behold kort, når det er din tur.

Når alle spillere har haft mulighed for at smide kort, trækkes nye kort, og alle spillere får samme antal kort, som de valgte at smide.

Sidste indsatsrunde og showdown

Efter du har haft mulighed for at trække nye kort, er der en sidste indsatsrunde, der begynder ved den spiller, som sidder til venstre for knappen. Hvis ingen har satset, kan du checke eller selv satse. Hvis der er satset, kan du folde, kalde eller raise.

Ved showdown vinder spilleren med den bedste høje hånd. Hvis runden ender uafgjort ("tie"), bliver puljen delt ligeligt mellem de spillere, der står uafgjort. Til tider kan puljen blive delt ligeligt mellem alle spillere. Hvis der er chips tilbage i puljen, bliver de "ekstra" chips fordelt mellem de tilbageværende spillere, og man begynder med den spiller, der sidder tættest til venstre for knappen. Få mere at vide om rangering af hænder.

Nogle gange løber en spiller tør for chips, inden en indsatsrunde er afsluttet. I det tilfælde laves en eller flere sidepuljer ("side pots"), og vores software tildeler de rette hoved- og sidepuljer. Når en spiller er "all in", kan der godt være et sats eller et raise, der ikke bliver kaldt, men der er alligevel showdown.

Ofte viser spillere ikke en hånd, der taber. Men du har ret til at se alle kort, der var aktive ved showdown, selvom de ikke blev vist. Klik på "Vis sidste hånd" for at åbne et nyt vindue, der viser resultatet af sidste runde og alle aktive kort.

Hvis du godt kan lide 5 Card Draw, kan du også prøve vores andre draw-spil: 2-7 Triple Draw, 2-7 Single Draw og Badugi.

Vi har det største udvalg af pokerspil online, bl.a.: